Light Wall

Date Made: 
2005
Location: 
Yeovil District Hospital Somerset
Materials and Size: 
Led Lighting, Glass, 3m x 2.5m x 600mm
Commissioner: 
Yeovil Hospital, The Kings Fund

‘Light Wall’ was created for the waiting area inside Yeovil and District Hospital, drawing inspiration from the healing element of coloured light. Slow moving colour sequences create a calming space, using an opaque glass screen colour-washed by LED lights to separate the seated area from reception. 

The translucent effect of the intense colours creates an illusion of depth, inviting the viewer into a physical experience of light and its ability to transform the way we feel. Colour has a marked influence on our moods and feelings, as it can affect the balance or imbalance of hormones in our bodies. With this in mind, the I have chose calming, soothing and uplifting colours blues, green’s and magenta’s for this space.

Raphael Daden Light Artist Yeovil District Hospital Somerset Led Lighting Glass
Raphael Daden Light Artist Yeovil District Hospital Somerset Led Lighting, Glass
Raphael Daden Light Artist Yeovil District Hospital Somerset Led Lighting, Glass
Raphael Daden Light Artist Yeovil District Hospital Somerset Led Lighting, Glass
Raphael Daden Light Artist Yeovil District Hospital Somerset Led Lighting, Glass
Raphael Daden Light Artist Yeovil District Hospital Somerset Led Lighting, Glass

web design by Twisted Logic